Omkring valget af mit nye gulv

Tanker om gulv

Sponsoreret indhold

Jeg har på det seneste gået rundt med mange overvejelser. Sagen er den, at vi skal til at have lavet nyt gulv, hvorfor jeg står over for et svært valg. Der findes nemlig et hav af gulvtyper, og jeg vil så gerne vælge den rette gulvtype til vores nye hus! Der findes blandt andet et bredt udvalg af trægulve, vinylgulve, linoleumsgulve og ikke mindst epoxy – der også kendes fra blandt andet værksteder.

Sidstnævnte har jeg ikke overvejet yderligere, da jeg er bange for at gulvet virker for koldt i vores samlede indretning. Vinyl tænker jeg ligeledes vil være lidt for fladt og kedeligt, selvom det kommer i et hav af udgaver. Derfor står valget netop nu, i vores tilfælde, mellem et linoleumsgulv eller udskiftning af vores eksisterende trægulv. Begge med hjælp fra et gulvlæggerfirma.

Vedligehold af vores eksisterende trægulv

Som sagt har jeg været i tvivl omkring valget, samt hvad der overhovedet er muligt i vores situation. Derfor valgte jeg at tage kontakt til en gulvlægger, der hurtigt kunne afklare mange af vores spørgsmål. Dejligt at mærke en engageret og professionel håndværker, der rent faktisk ønsker at rådgive i forbindelse med arbejdet.

Udover vores muligheder omkring nye gulve, så fortalte gulvmanden ligeledes, at der var mulighed for at redde det gamle trægulv. Normalt kan man enten udføre en afhøvling af gulvet, hvis de gamle ridser og skræmmer er meget dybe – og alternativt kan man nøjes med, at slibe gulvet på overfladen. I vores tilfælde var det rigeligt at få lavet en gulvafslibning!

Gode priser på gulvarbejdet

Jeg anede ikke, at det rent faktisk kunne være en mulighed at foretage en ”renovering” af de gamle gulve. De ser så slidte ud, men det giver selvfølgelig mening, når jeg sidder og tænker over det nu. Rådgivningen har sparet os for mange penge, da vi slipper for at lave en komplet udskiftning af vores gulve. Netop slibning af trægulvet danner ramme for, at vi efterfølgende kan få det behandlet med en lak – så det vil være slidstærkt mange år ud i fremtiden!

Skulle du være i tvivl omkring valget af dit næste gulv? Så vil jeg klart anbefale dig at finde en guide eller et overblik over mulighederne. Efterfølgende bør du tage kontakt til en eller flere professionelle, for at høre deres bud på løsningen, samt priser på udførsel af arbejdet. Held og lykke!