Sponsoreret indhold
Glasfibermåtter er vævet af glasfiberbændler og bruges i stor stil til bygning af maritime fartøjer. Glasfiber er stærkt, let og ikke voldsomt bekosteligt. Glasfibermåtter er både anvendeligt til bygningen af fartøjer men i særdeleshed også til reparation af skaber i eksempelvis joller, både eller sejlskibe.
Reparer med glasfiber og glasfibermåtter
Hvis der er kommet hul i skroget på båden skal den selvfølgelig repareres så den kan blive sødygtig igen. Du skal starte med at slibe området hvor glasfibermåtterne skal sidde fast på ned. Det skal du gøre for at fjerne skidt og snavs og for at sikre at glasfibermåtterne sidder ordentligt fast. Derefter skal du gøre din glasfiber klar. Det er en fordel af gøre glasfibermåtter klar inden de skal bruges, så de er klar lige ved hånden. Det bedste resultat opnås ved at rive måtterne i passende stykker frem for at klippe dem. Ved at rive dem kommer der er mindre kant og der kommer dermed en mindre vandmodstand i det andelige resultat. Når du har klargjort en passende mængde glasfibermåtte kan du begynde at pensle polyester på området, der skal beklædes med glasfiber. Derefter ligger du glasfibermåtten på og pensler igen med polyester. Den skal helt gennemvædes. Når den ønskede tykkelse på reparationen er nået kan du lade området tørre op. Da der udvikler sig varme ved hærdningen af glasfiber, bør tykkelsen ikke være for stor. Efter området er tørret skal glasfiber og glasfibermåtter slibes ned for at mindske vandmodstand og der kan males med en klassiske bundmaling hvis det selvfølgelig er i bunden at der er blevet repareret med glasfiber og polyester.
Sikkerheden når du arbejder med glasfiber og polyester Da glasfiber består af små glasstykker, altså små fibre, der kan give hud- og luftvejsirritationer er det vigtigt at du tager en dragt på der kan holde de små fibre ude og tager en maske for hovedet. Der er især når du sliber at det er vigtigt at du har maske på da de bittesmå fibre kan blive virvlet op i luften, og de er ikke spændende at indånde. Derudover kan glasfiber irritere hvis de kommer i kontakt med huden og give kløe.