Forebyg søvnapnø med en snorkeskinne

Kvinde får snorkeskinne hos tandlægen

Snorken er et almindeligt problem hos mange danskere og hvis ikke du selv snorker kender du med garanti en der gør. Søvnapnø er derimod en anden snak. På trods af op mod 50% af alle der snorker rent faktisk lider af søvnapnø, er det langt de færreste der ved hvad det er. Det er problematisk på flere fronter. Først og fremmest fordi søvnapnø kan være skadeligt. Heldigvis kan du, i de fleste tilfælde, nemt afhjælpe problemet med en snorkeskinne. Mange lider af søvnapnø uden at vide det. Søvnapnø er når du helt holder op med at trække vejret mens du sover. Det kan være farligt på flere stadier. Først og fremmest fordi hjernen ikke får den mængde ilt som den har brug for, når du stopper med at trække vejret. Men også fordi du vågner lige så snart din hjerne registrere, at du ikke trækker vejret. Det vil sige din søvnrytme bliver afbrudt konstant. Det kan være meget problematisk og i de værste tilfælde ekstremt farligt for dit helbred. Men det er her, at en snorkeskinne kan komme dig til undsætning.

En snorkeskinne hjælper ikke kun mod snorken, men også mod søvnapnø. I praksis gør en snorkeskinne det, at den hjælper dig med at skabe frie luftveje, når du sover. Nøglen til at komme snorken og søvnapnø til livs er, at kunne trække vejret ordentligt. En snorkeskinne hjælper med frie luftveje ved, at sætte din kæbe i spænd. Den tvinger din underkæbe frem, så du ikke har blokerede luftveje når du sover. Så simpelt kan det gøres. Hvad der er endnu smartere ved en snorkeskinne er, at det er noget du kan få hos udvalgte tandlæger. Det vil sige du ikke behøves, at møde op på hospitalet og vente i flere timer forgæves. Nej, hvis din tandlæge er certificerede til, at tilbyde snorkeskinner, kan det hele klares der.

Langt fra alle tandlæger tilbyder snorkeskinner     

Det er desværre meget få tandlæger som er certificerede og derfor kan tilbyde snorkeskinner som en del af deres behandlinger. Det kræver at klinikken har nogle tandlæger der er villige til at tage det fornødne uddannelse og, at der er dedikeret ressourcer til det. På Søborg Hovedgade 139 finder du Tandlægerne Søborg og de er en af de meget få tandlæge klinikker som kan tilbyde snorkeskinner. De har uddannet sig og fået et officielt certifikat fra EADSM (European Academy of Dental Sleep Medicine). Derudover har de hos Tandlægerne Søborg tæt samarbejde med søvnlæger, hvorfor de kan afgøre om den enkelte patient kan få gavn af en snorkeskinne eller om der skal andre metoder i brug. Hvis du er i tvivl om hvorvidt en snorkeskinne vil hjælpe dig, vil jeg anbefale dig, at tage kontakt til Tandlægerne Søborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *