Økologisk og smart tøj

Sponsoreret indhold

Økologisk tøj er designet til at skåne planeten og livet, der er på den. Hvor den normale produktion af tøj udleder en masse CO2, prøver bæredygtig produktion af tøj på at gøre det modsatte. Ved at lave bambus tøj, bliver det nemmere at mindske CO2-udledningen fra tøjproduktion og stadig få højkvalitets økologisk designertøj til gode priser. 

Tænk på miljøet

For mange fylder det efterhånden meget, at man skal huske at købe bæredygtigt og nedskære sin CO2-udledning. Du har sikkert også gjort dig nogle tanker vedrørende miljøet og økologi, der gør, at du overvejer at købe bæredygtigt tøj.

Hverdagstøjet er det vigtigste i dit klædeskab, og mange har de såkaldte basics i masser af forskellige farver og stile i deres garderobe. Hvorfor ikke begynde at købe basic trøjer, bukser, trusser osv. i bæredygtigt materiale og være med til at hjælpe jorden? Der findes masser af tøj i et klassisk og stilrent design, der er lavet af bambusfibre og som derfor også er økologisk produceret. Du behøver ikke at vælge én farve, da de findes i flere forskellige, herunder sort, grå, lyserød og hvid, og du behøver heller ikke at stille dig tilfreds med en enkelt udskæring, da der også er flere af disse. 

Lavet af bambusfibre

Du vidste måske slet ikke, at det er muligt at lave tøj af bambus, men det er efterhånden blevet meget muligt. Du kan også regne med at få blødt kvalitetstøj, der holder dig varm om vinteren og kold om sommeren. Bæredygtigt og økologisk tøj lavet af bambus har nemlig alle de gode kvaliteter, bambusplanten bringer med sig, som blandt andet bakteriedræbende og allergivenlige egenskaber, og god ventilation. 

Bambusproduktion er en god ting, fordi det ikke bare er en plante, der producerer mere ilt end træer, men at den samtidig optager flere drivhusgasser og mere CO2, hvilket er med til at få klimaforandringerne på rette vej igen. Bambus vokser med utrolig fart, og derfor behøver man ikke store arealer til at plante dem på. Nogle bambusarter vokser op mod en meter om dagen, og derfor er det nemt at høste fra de samme områder om og om igen.