3 tips til din sommer i Roskilde

Sponsoreret indhold

For mange af os bliver dette en sommer i Danmark, med alt det der hører til af sommerhuse, familietid, grillmad og strandture. Hvis du slår dig ned i Roskilde eller omegn, så har du en masse gode muligheder for at nyde den danske sommer, lige i baghaven. Roskilde er en hyggelige middelalderby, der er omgivet af smukke naturområder og selvfølgelig Roskilde Fjord. Hvis du mangler inspiration, så får du her nogle idéer til din sommer i Roskilde.    

Bestil take away i Roskilde og se solnedgangen ved fjorden

Roskilde ligger lige ved den smukke Roskilde Fjord. Derfor er det oplagt at sætter en masse strandture, sejlture og lignende i sommerferiekalenderen. Man kan nemlig sagtens bade i fjorden. Langs kysten er der en masse skønne steder at bade. Du kan også leje kajakker eller tage på sejlture på fjorden, hvor du kan opleve den smukke fjord fra vandsiden. Hvis du gerne vil skrue lidt op for romantikken, så bestil take away i Roskilde, for eksempel fra den italienske restaurant La Rustica, og nyd den mens I ser solen gå ned over fjorden. 

Prøv at sejle i et vikingeskib

Når man tænker Roskilde, så tænker man også viking. Det er nemlig især Vikingeskibsmuseet i Roskilde, der har sat Roskilde på landkortet. Dette er din unikke chance for at blive viking for en dag. Se hvordan du selv ville se ud som viking, ved at prøve vikingetøj, og se hvordan de kæmpemæssige vikingeskibe bliver bygget. Om sommeren, så er den mest unikke oplevelse dog, at du kan prøve at sejle et vikingeskib. Du bliver simpelthen tage med ud på fjorden i et vikingeskib, hvor du skal ro, ligesom vikingerne gjorde for mange år siden. 

Tag en cykeltur rundt om fjorden 

Hvis du er til en aktiv ferie, så byder Roskilde også på en bred palette af cykel- og vandreruter. For eksempel kan du cykle hele vejen rundt om Roskilde Fjord og kombinere turen med cykelturen rundt om Isefjord, hvis det skal være en lidt længere tur. Dette er en smuk cykeltur for dig, der elsker kystnære cykelture. Derudover tager cykelruten dig også igennem en masse hyggelige byer, hvor du kan spise i den lokale restaurant, besøge museer og købe lokale souvenirs.