3 tips til at undgå skader ved MTB kørsel

Sponsoreret indhold

Når man kører MTB er det ikke helt uden risiko. Det er bestemt mere farligt end en almindelig cykeltur eller løbetur, men der er heldigvis meget, som man selv kan gøre for at minimere risikoen for skader. 

Vi kan inddele mountainbike skader i to kategorier: ulykke skader og overbelastningsskader. Begge typer skader forebygges dog på nogenlunde samme måde: med træning (både mountainbike træning og andre former for træning) og ved at have det rigtige udstyr samt vedligeholde udstyret. 

Træning til mountainbike kørsel

At køre mountainbike kan være utrolig hårdt. Det er derfor vigtigt at være i god form inden, at du går i gang med mountainbike kørsel. Du bør altså ikke kun køre mountainbike, men kombinere det med konditions- og styrketræning. Hvis din krop er i god form, så minimerer du risikoen for slidskader. Mange mountainbike ryttere får for eksempel rygskader, der kan forebygges med styrketræning. 

Brug en full suspension MTB til udfordrende terræn 

Ved at investere i en god MTB cykel, så kan du også minimere risikoen for skader. Hos Time2bike kan du for eksempel købe en full suspension MTB, der er lavet til de mest udfordrende MTB ruter. Hvis du har planer om at udfordre dig selv på et terræn med en høj sværhedsgrad, så bør du altså købe en full suspension MTB. Denne type mountainbike har dobbelt affjedring, hvilket beskytter cyklisten ved hårde landinger. Det mest almindelige mountainbikes, hardtail mountainbikes har kun affjedring i forgaflen.   

Tag et mountainbike kursus eller meld dig ind i en klub

Ligesom mange andre sportsgrene, så kan man tage et kursus for at få styr på de basale teknikker. Ved at få en grundig oplæring, kan du undgå mange ulykker og få gode råd mht. at undgå overbelastning. Du kan også melde dig ind i en MTB klub, hvor du kan lære fra de andre medlemmer.