Gas

Sponsoreret indhold

er blevet en energikilde, der bruges i stor udstrækning, da den er meget miljøvenlig og nem at benytte sig af. I landbruget benytter man sig af gas både til opvarmning, korntørring og drift af visse maskiner. Også mange steder i industrien bruges gas og giver gode besparelser på udgifterne og også på CO2-regnskabet. I mange af håndværksfagene har man indset, at gas er en god, nem og pengebesparende løsning. Her skal bruges energi til maskiner, varmekilder til forarbejdning eller opvarmning af værkstedsrum eller tørrefaciliteter. Også på mange restaurationer, på offentlige institutioner, på lagre og inden for byggeri benytter man sig af gas som energikilde.

Flaskegas

Mange steder bruges flaskegassen, da den har sine fordele. Maskiner og apparater kan lettere flyttes med den mobile energi, som flaskegas er. Den er let at transportere, og det gør også, at gassen er ideel til mobile maskiner som f.eks. gaffeltrucks, der ikke kan være løbende tilsluttet til en fast energiforsyning. Energien, flaskegassen kan nemt flyttes til nøjagtigt det sted, der er brug for den! Derfor er den blevet så populær indenfor snart sagt alle erhverv!

Hvad indeholder flaskegas

Flaskegas er den populære betegnelse for en blanding af kulbrinternepropan og butan. Kulbrinterne kan under tryk opbevares i flasker som en klar væske. Internationalt anvendes betegnelsen liquefied petroleum gaseller LPG.Selve trykket i flasken til flaskegas er 10-16 bar, hvilket er ”højtryk”.  Den reduceres ved regulatoren, der er monteret på flasken, til lavtryk: omkring 30 millibar, som er det gastryk, de til flasken monterede apparater er beregnet til. Trykflasker, der f.eks. anvendes til byggeri og industri, kan have et langt højere tryk, og de kan derfor ikke bruges i den almindelig husholdning.

Sikkerhed

Gasflaskerer af sikkerhedsmæssige grunde tilsat et kraftigt lugtstof, “gaslugten”, så forbrugeren har mulighed for hurtigt at konstatere eventuelle utætheder på installationen. Men tjek jævnligt dit udstyr: at ventilen er ren og fri for skader; tjek slangens tilstand; tjek at regulatoren er slukket før montering; tjek rigtig montering af regulatoren ved at løfte gasflasken i regulatoren; brug lækagespray eller sæbevand til at tjekke om tilslutningerne er tætte.