Gentest i København

Kvindelig læge

Sponsoreret indhold

Gentest og teknologien har aldrig givet op kommende forældre en bedre mulighed for, at få et indblik i deres barns helbred og tilstand. Flere og flere benytter sig af gentest, da en tidlig test kan være afgørende for, hvordan en eventuel behandling skal forekomme, hvis det viser sig, at fosteret kræver en form for behandling. Der findes mange forskellige klinikker i København som tilbyder scanninger og gentest.

Hvad er gentest?

En gentest er en test, som både kan blive foretaget på forældrene og fostret. Selve testen går ud på, at samle blodprøver fra testeren, og undersøger herefter, om den testede har noget arvemateriale, som de skal være opmærksomhed. En gentest skal b.la. være med til at undersøge, om fosteret har kromosomfejl eller flere. Manglende kromosomer afgør bl.a. om barnet har downs syndrom eller lignede udviklingshæmmelser. Forældre vil typisk blive gentestet, hvis de selv har gjort klinikken opmærksom på gensygsomme, som har været i familien.

Hvordan bliver man testet?

Der er forskellige gentest teknikker, men de mest populære er harmony test, panorama test og Vistara test. Der er ingen sundhedsfarlig risiko for barnet eller den gravide under nogle af testene. 

En effektiv testteknik, der hedder nakkefoldsscanning, er en test, som man får tidligt i graviditeten,  hvorfra man kan  beregner sandsynligheden for, om fostret kan ende med udviklingshæmmelse. De fleste gentest bliver foretaget forholdsvis tidligt i graviditetsforløbet, så man hurtigt kan afgøre sandsynligheden for, hvad chancen er at ens barn bliver udviklingshæmmet osv.

Hvor kan få en gentest?

Der er flere private og offentlige klinikker som tilbyder gentest. Ultralydklinikken er en af dem. Hos Ultralydklinikken i København tilbyder de den nyeste scanningsteknologi og et hold af erfarne og veluddannede, som skal være med til at sikre den højeste kvalitet og de bedste forudsætninger for dig, dit barn og nærmeste. Ultralydklinikken tilbyder en lang række scannings ydelser her i blandt, gentest, misdannelsesscanninger, hospital scanninger og langt mere.  Inde på deres hjemmeside kan man kontakte dem via. mail eller telefon, læse om alle deres ydelser, deres teknologi & teknikker og ikke mindst læse  mere om Ultralydklinikken, og hvem de er.