Skal jeg vælge ApS?

Mand stifter ApS

Der er mange, der går og drømmer om at blive iværksætter. Vi kender allesammen følelsen af, man har den perfekte idé til et nyt produkt, som verdenen ikke kan undvære. Det kan være alt fra små til store projekter. Desværre forbliver mange af de gode idéer, ved tanken. Det er få der tør taget springet og starte sit eget. Heldigvis er der også mænd og kvinder derude, som springer ud i det og starter deres egen virksomhed, fordi de er så opsat på, at få deres idé ud i verden.

Når man endelig tager beslutningen om, at starte sin egen virksomhed. Så skal man beslutte sig for, hvilken type selskab det skal være. Stiftelse af ApS er en vej mange går, hvilket der er flere grunde til. ApS, som står for anpartsselskab, er populært på grund af hæftelsesreglerne. Det er sådan alle type selskaber, har forskellige regler i henhold til selskabsloven. Det omhandler punkter som indskud og hæftelse. Det der kendetegner stiftelse af ApS er, at man ifølge selskabsloven skal indskyde 50.000 kr. som startkapital. Hvilket anbringer ApS i midten af de tre selskabstyper, hvor de to andre er A/S og IVS. A/S er et aktieselskab og kræver en startkapital på 500.000 kr. IVS står for iværksætterselskab og kræver den nætte sum af 1 kr. at stifte.

En ting er startkapital, en anden ting er, hvordan man hæfter. Lovgivningen omkring hæftelse, er hvad der gør ApS attraktivt for mange. Ved stiftelse af ApS, er der nemlig begrænset hæftelse. Det betyder, hvis selskabet/virksomheden går konkurs, mister man kun de 50.000 kr., som man har indskudt i anpartskapital. På den måde slipper man for, at skulle sælge bil, hus og andre ting. Et ApS kan også have flere ejere. Ejerne kan både være privatpersoner, men også andre selskaber. Der er dog krav om, at selskabet skal ledes af en direktion og/eller en bestyrelse. De har ansvaret for, at udfærdige et årsregnskab for virksomheden, som også er et krav. Årsregnskabet skal være udarbejdet senest 5 måneder efter regnskabsårets afslutning.

Stiftelse af ApS

Sidder du og overvejer, at gå iværksætter vejen, så er ApS en god løsning. Selvom et IVS kan være fristende, grundet den lave kapital indskydelse, så egner ApS sig godt. Det er væsentligt mindre risikofyldt, fordi den begrænsede hæftelse, gør du/i maksimalt kan miste det 50.000 kr. Derfor synes jeg bare, at i friske mennesker skal kaste jer ud i det og forfølge jeres iværksætterdrømme. Tænk hvis i sidder med en idé, der kan gøre jeg millionærer. Det er selvfølge nemt, at sige. Oven i er 50.000 kr. jo ikke småpenge, men det kan være en investering på 50.000 kr. giver et kæmpe afkast om nogle år.

Hvis du søger råd og vejledning omkring stiftelse af ApS, så kan Glitnr.com hjælpe dig. Hos Glitnr kan du få online juridisk rådgivning om b.la. stiftelse af ApS. De har en række ekspert jurister med mange års erfaringer, en stor del af dem er også tidligere advokater.