Sørg for god transport af levende dyr i landbruget

Sponsoreret indhold

I landbruget har mange landmænd ofte behov for transport af levende dyr. Både køer, grise, får og heste skal af og til flyttes fra én destination til en anden, og det kan være en omstændig proces. Hvis du skal fragte landbrugsdyr rundt, er det meget vigtigt, at du tager højde vores deres velfærd og ikke mindst deres sikkerhed. Du bør derfor ikke uden videre overvejelser jage dine dyr ind i en vogn og køre afsted. I stedet er det en god idé at konsultere professionelle på området og eventuelt få specialister til at hjælpe dig med din transport.

Hvorfor bør man få hjælp af professionelle til transport af levende dyr?

Når man skal gennemføre transport af dyr, er der mange hensyn at tage. De, der er professionelle på området, har helt styr på, hvordan en sådan transport bør og skal forløbe. Der er derfor god grund til at bede om hjælp. Hvis du skal transportere dine landbrugsdyr, bør du overveje at få hjælp af professionelle på grund af disse faktorer:

  • De er specialister inden for dyretransport
  • De kender alle regler og krav til transporten
  • De sørger for dyrenes sikkerhed på rejsen
  • De går op i dyrenes sundhed
  • Alle deres transportmidler er godkendte

Hvis du vil dine landbrugsdyr det bedste, bør du derfor bede om hjælp til transport af dyr, når du har behov for at fragte dine dyr fra ét sted til et andet.

Dyr fortjener god velfærd

Dyrevelfærd er et meget omdiskuteret emne, der flere gange har været oppe at ringe i medierne. Igennem de sidste mange år er der blevet sat større fokus på dyrevelfærd, både i landbruget, i zoologiske haver og ved pasning af kæledyr. Alle dyr fortjener at have det godt og blive passet og plejet på den måde, der tjener dem bedst.

Når det kommer til transport af levende dyr, bør du også huske at prioritere dyrenes velfærd. Hvis du sørger for, at transporten foregår under gode forhold og med forsigtighed og omsorg, giver du dine dyr den behandling, de fortjener. Samtidig undgår du, at de bliver stressede og utrygge.