Derfor bør du bruge hundesele fremfor halsbånd og snor

Sponsoreret indhold

Uanset om din hund er lille eller stor, ung eller gammel, så kan der være mange fordele ved at bruge en hundesele. Mange nøjes med at bruge halsbånd og snor. Det vil i mange tilfælde fungere problemfrit, men selv hvis man aldrig har haft besvær, så bør man prøve en hundesele.

For det første så er der simpelthen nogle hunde, som er sværere at gå med end andre. Det skyldes til en vis grad hundens temperament, men hvis din hund bare trækker og trækker, når I er ude, så kan det faktisk også skyldes, at du ikke tackler problemet godt nok.

For at forstå hvorfor så kan vi prøve at sætte os i hundens sted. En hund der altid har fået lov til at trække, har jo sådan set ingen grund til at holde op. Selv hvis du trækker igen, når det bliver alt for vildt, så får hunden lov at bestemme. Den får altså kun succes med at trække.

Det kan selvfølgelig være svært at stille noget op, hvis din hund er for stærk til dig, men det er faktisk muligt at få mere kontrol over din hund.

Hvis du vælger den rette og den bedste hundesele til netop din hund, så vil presset være fordelt over hundens krop. Det betyder faktisk, at når hunden trækker, så ”trækker” selen igen.

Med hundeseler kan man undgå skader

En anden stor fordel med seler er, at der er mindre risiko for skader og uheld for både hund og ejer. For eksempel:

  • Et for stramt halsbånd kan lede til kvælning
  • Uden kontrol kan hunden nemmere vikle enten sig selv eller ejeren ind i snoren
  • Det er også langt sværere for hunde at vride sig ud af en sele end et halsbånd

Når du vælger at investere i en sele, er det dog vigtigt, at du sætter dig ind i sagerne. Du skal finde en sele, der passer til din hund, og som ikke strammer. Det kan også være en idé at vælge en hundesele, der er bedst i test. Der kommer nemlig hele tiden nye modeller på markedet.