Sådan kan du behandle eksem med en god fed og fugtgivende creme

Sponsoreret indhold

Eksem er en meget almindelig hudlidelse, som mange gange kommer af en allergisk reaktion og det kan også være arveligt.

Symptomerne på huden viser sig ofte i form af kløe, rødme og hævelse, som skyldes en betændelsestilstand i huden – kroppens største organ. Når huden bliver rød og hævet, så skyldes det ofte en reaktion, der oftest kommer af ydre påvirkninger – fx af allergiske reaktioner fra parfumer, metaller, fødevarer eller endda solen (kaldes soleksem).

Hvad er eksem?

Eksem er en form for betændelsestilstand, der fx kan opstå, når man udsætter huden for allergifremkaldende stoffer. Dette kalder man for kontaktallergi, og det vil ofte vise sig i form af eksemudbrud på huden. Dette bliver også kaldt for kontaktallergi, og det er typisk noget, som man skal leve med resten af sit liv.

Sådan kan eksem se ud i form af røde og lettere hævede områder på armen – men det kan i princippet forekommer alle steder på kroppen. Det anbefales, at man påfører en god fugtgivende og fed creme direkte på det berørte område.

Hvis man oplever tegn på eksem, så er det vigtigt at gøre noget ved det, da det ellers kan udvikle sig til en kronisk tilstand. Det betyder, at den allergiske reaktion i form af eksem ikke forsvinder af sig selv, selvom man ikke længere er udsat for den ydre påvirkning, der startede den allergiske reaktion i form af eksem.

Behandling af symptomer på eksem med en god creme

Altså – det er vigtigt at gøre noget ved eksem, selvom man ikke nødvendigvis er forstyrret af det, da det netop kan udvikle sig til en kronisk tilstand. Derfor anbefaler Atopisk Eksem Forening, at man bruger en fugtgivende creme eller en fed creme som fx denne creme mod eksem fra Vitacreme.

Generelt vil en hvilken som helst god fugtgivende eller fed creme være god til at behandle symptomer på bl.a. atopisk eksem (røde og hævede områder på huden).

Hvis man har en svær grad af atopisk eksem, kan det dog være en god idé at med sin læge og evt. en dermatolog omkring, hvilke muligheder man har, da fugtgivende/fede cremer ikke altid er nok til behandling af svære tilfælde af eksem.