Flexleasing – Det kan du tro!?

Generelt om flexleasing

Flexleasing giver dig muligheden for at lease en bil og betale registrerings-aftalen til bilen løbende, i stedet for på en gang. Fordelene med flexleasing privat er blandt andet at man binder mindre kapital, da registreringsafgiften betales månedsvis og ikke på en gang som ved almindelige køb af bil.

Leasing er en finansieringsform som bliver blandt andet brugt indenfor bilindustrien. Det er en mellemting mellem at leje og finansiere et lån. Udlejeren er ofte en virksomhed der sælger biler eller leasing selskab. Udlejeren har ejendomsretten til bilen, imens den som leaser eller lejer bilen har retten til at bruge den til sit behov.

Ved operationel leasing er det udlejeren, altså leasingselskabet der har den finansielle risiko. Ved finansiel leasing er det den der leaser der har den finansielle risiko.

På grund af høje afgifter i Danmark, er det mest personbiler der bliver brugt indenfor leasing. Hos Formula leasing er der mulighed for at lease alle slags personbiler. Hvis du har et behov for en bil til at komme rundt i, er det smart at lease en bil. Udlejeren ejer som sagt bilen, imens brugeren har brugsretten. Flexleasing kan give dig større frihed i dagligdagen. Friheden til at vælge netop den bil der du har brug for, så du kan komme rundt i dagligdagen.

Hvis du pludselig har lyst til at opsige din leasingaftale, er dette muligt med 2 måneders varsel. Dette gælder for både den har leaset en bil og det leasingselskabet.

Der er mange ting der kan lokke en at flexlease en bil, det kan virke tiltalende eller fristende at få hænderne i en luksusbil, men ellers ikke havde haft muligheder for at køre. Det er kan også lokke en at lease, da omkostningerne umiddelbart ikke overskrider de afgifter man skal af med ved køb af en helt ny bil.

Der er mange risici forbundet med at lease, nogle gange er man ekstra øm for det man ikke ejer 100%, derfor er det nødvendigt at tegne en god forsikring til bilen, så man ikke løber nogen risiko hvis der kommer skade på bilen. Der siges ofte at leasing formen er mest velegnet til den forbruger som tør løbe en risiko.

Når man skal flexlease en bil er der et par ting man skal overveje, før det er en god idé og man kan spare mest penge. Hvis bilen er ældre end tre år har den en lavere registreringsafgift end en nyere bil ville have, dvs. at du kan forvente at du betaler mindre hver måned, desto ældre bilen er. Hvis du har fået øje på en bil der er over 36 måneder er registreringsafgiften kun 0,5%, imens den er helt oppe på 2%, hvis bilen er 1-3 måneder gammel.