Foredrag om arbejdsglæde med Anders Bircow

Anders bircow

En anderledes fredag på job

Sidste fredag på jobbet var lidt anderledes end normalt – og med noget mere gang i den og ikke mindst grin og oplysning. Vi havde nemlig besøg af Anders Bircow som mange nok kender fra linje 3, og han holdt et fremragende foredrag for os alle!

Foredraget handlede om arbejdsglæde, og jeg må sige at jeg blev positivt overrasket over hele den samlede oplevelse – og det vil jeg gerne dele med jer.

En anderledes tilgang

Anders er en mand der har oplevet rigtig mange spændende ting i sit liv og har dermed rigtig meget erfaring som han under foredraget deler ud af. Og hvor er det bare meget mere lærerigt når man kan høre og mærke, at den der står og fortæller om et givent emne selv har oplevet det – fremfor en der kun har læst om det og tillært sig viden herom. Anders er lever sig virkelig ind i læringen omkring arbejdsglæde på en vildt positiv, energisk og ikke mindst humoristisk måde.

Manden bag showet

Jeg kendte kun Anders af navn, fordi jeg ved at han er med i linje 3 – derudover kendte jeg intet til ham i forvejen. Han har oplevet mange forskellige ting i sit liv – både professionelt og personligt – som han under foredraget deler ud af. I øvrigt så anede jeg ikke, at det er Anders der ligger stemme til den danske Mickey Mouse – det synes jeg er ret sjovt, og vi fik selvfølgelig lige lov til at høre det og den er god nok! Anders er derudover en utrolig positiv mand med en virkelig inspirerende tilgang til livet som jeg er sikker på, at vi er mange der kunne lære noget af.

Hvad kan jeg bruge foredraget til?

Personligt blev jeg utrolig inspireret og kunne sagtens nikke genkendende til nogle af de eksempler Anders fortalte om – det var ret fedt. Jeg tror da helt sikkert at oplevelsen i fredags til foredraget er noget jeg kan bruge i forbindelse med mit arbejde fremadrettet, og dermed få et større udbytte af min dagligdag. Noget af det jeg bed mest mærke i var, da Anders talte om personlighedstyper og brugte Disney figurerne Mickey Mouse og Anders And som eksempler; Mickey Mouse er meget positiv, hjælpsom og glæder sig på andres vegne, hvorimod Anders And er meget pessimistisk, hidsig, fryder sig over andres fejl. Jeg tror der er mange danskere der går rundt og opfører sig som en Anders And i for eksempel trafikken når der er kø, eller hvis en person kommer til at gå ind i dem på gaden. Her bør vi nok alle sammen blive meget bedre til at finde vores indre Mickey Mouse frem så vi kan fremhæve hinandens styrker, være i bedre humør og lære at glæde os på andres vegne – det ville jo være en sand fornøjelse at begå sig blandt mennesker så. Desværre er det dog ikke alle der har set og oplevet Anders’ foredrag og dermed ikke er klar over det, så det kunne være en god start.

Ej, spøg til side; Det var et super godt foredrag og en vildt god oplevelse – det kan helt klart anbefales!