Sådan får jeg plads til alle mine Instagram billeder

micro sd kort128gb

micro sd kort128gb

 

I mange smartphones er der plads til, at du kan tilføje mere hukommelse ved hjælp af et hukommelseskort. Det kaldes for et micro SD kort, hvorimod et almindeligt SD kort typisk anvendes i kameraer, bærbare og andre elektroniske enheder.

Det er sindssyg genialt, for som du nok har lagt mærke til, så tager jeg rigtig mange billeder til min Blog, Instagram, og Facebook. Hemmeligheden til at kunne få plads til det hele, er som du nok kan høre det: et micro SD hukommelseskort!

Det kan dog være lidt en jungle med alt det elektronik og teknik, og du tænker derfor sikkert allerede nu: hvilket kort skal jeg købe, og hvorfor?

Hastighed på kortet

Der kan være markante forskelle på hastighederne i de micro SD kort, som du finder på markedet.
Hastigheden der er tale om her, er ”skrivehastigheden” på selve memory kortet. Det betyder hastigheden fra at din fil – eksempelvis et billede – ryger ind på SD kortet fra din telefon.

Læsehastigheden

Læsehastigheden er det modsatte, og lad os sige man smækker micro kortet ind i computeren, så afspejler denne læsehastighed, hvor hurtigt billederne/filerne bliver overført fra kortet til computeren.

Med andre ord – jo hurtigere en læsehastighed, desto hurtigere kan du overføre dine filer fra en enhed til en anden. Et micro SD kort med UHS (ultra high speed) er fordelagtigt, fordi det kan give dig helt op til 30 MB/S. Det er bl.a. sådan et UHS micro SD kort fra Duracell, som jeg er indehaver af, og benytter dagligt i min smartphone.

Kvalitet og holdbarhed

Det er vigtigt ikke at gå på kompromis med kvaliteten af SD kort, da du med et produkt af lavkvalitet ville kunne risikere, at miste billeder og filer, fordi hukommelseskortet simpelthen går i stykker.

Derfor kan jeg klart anbefale at man køber et SD kort fa velkendte producenter såsom Duracell, SanDisk og Kingston, som alle nærmest er et synonym med kvalitet.

De billigste micro SD kort jeg kunne finde på markedet var hos Batteribyen, hvor de har et stort udvalg af alle størrelser. Jeg købte et 128gb, da jeg ikke synes prisforskellen er så stor. Jeg ser det lidt som en investering, og jo færre ekstra kort jeg skal bruge desto mere tid sparer jeg. I sidste ende siger man jo ”time is money”.

Men de har ellers et bredt udvalg af størrelser lige fra 8gb til 16gb, 32gb, 64gb eller de 128gb.
Så der er nok hukommelse alt efter dit behov.

Fordele og ulemper ved et stort kort

Fordelen ved at vælge et SD kort med meget hukommelse som mit, er selvfølgelig at du slipper for at skifte memorykortet konstant. Ulempen er at du måske kan miste alle dine billeder, hvis kortet går i stykker, bliver stjålet eller du mister det.

Omvendt hvis du har mindre kort, men mange af dem, så mister du ikke alle dine billeder, men samtidig har du meget at holde styr på.

Hvordan finder du dit behov?

Husk at køb efter hvad der passer til dig, og ikke mig. Måske tager du slet ikke lige så mange billeder som mig. Det kan også være hastighed heller ikke betyder så meget, da du har rigeligt med tid.

Så find det behov du har brug for! En god tommelfingerregel er at 8gb hukommelse svarer til ca. 190-200 billeder fra en nyere smartphone.

Xoxo, Nete-Amalie