Ny på trommer? Vi guider dig igennem trommejunglen!

Sponsoreret indhold

At lære at spille et nyt instrument kan være enormt svært og tidskrævende – men det er heldigvis ikke en umulig opgave! Du skal blot anskaffe dig et sæt trommer, og så er du faktisk allerede godt i gang! Trommerne er et ældgammelt instrument, men er stadig voldsomt populært den dag i dag. Man kan enten have en enkelt tromme (som for eksempel en bongotromme) eller også kan man have et helt trommesæt som består af en masse forskellige trommer som man selv kan sammensætte efter lyd og behov. Der er dog nogle helt basale dele som et trommesæt som udgangspunkt består af:

  • En stortromme

Dette er den største tromme i trommesættet, og adskiller sig en smule fra andre trommer da den spilles ved hjælp af en fodpedal. 

  • En lilletromme

Lilletrommen er den som har den højeste klang og den er derfor værd at bruge ekstra meget tid på for at lære den godt at kende.

  • 3 stk. bækkener

Den mest populære slags bækkene er hihatten som er to bækkener der banker mod hinanden ved hjælp af en fodpedal eller nogle skruer. 

  • Stikkere

Det er vigtigt at vælge nogle gode trommestikkere da disse har en enorm indflydelse på hvordan lyden fra trommerne kommer til at lyde. For børn er det normalt at man bruger modellen 7A og for voksne kan man bruge 5A eller 5B, men det afhænger naturligvis af hvilken musikgenre du bevæger dig indenfor.

  • Et stativ

Trommer lyder bedst når de står på et stativ og ikke på jorden, og derfor er det vigtigt at man har et stativ til trommerne. 

Hvor køber man trommer og trommesæt henne?

Alt det kan du enten købe som sæt på www.drumlimosuine.dk eller også kan du også sagtens vælge at købe delene enkeltvis – de har sågar også eltrommer hvor du blot kan sætte høretelefoner i, hvilket er rigtig godt hvis trommesættet skal stå hjemme i privaten. Det gode ved at bestille trommer og trommesæt igennem drum limousine er også, at trommesættene bliver leveret lige til døren, så man slipper for at fragte det selv!

Hvordan skal man sidde på en trommestol? Og hvordan skal man holde på trommestikker?

Det er også vigtigt at finde ud af hvordan man bedst muligt sidder på skamlen, så lyden på dit trommesæt bliver bedst mulig. Som udgangspunkt skal du blot have en siddeposition som er så behagelig for dig selv som muligt, men dog er det også essentielt at dine ben ikke bøjer mere end 90 grader – dette kan nemlig have konsekvenser for dine hofter som kan oplever skader i forbindelse med dette!

Det er heller ikke ligegyldigt hvordan man holder trommestikkerne, da dette ligeledes kan påvirke lyden betydeligt. Den nemmeste måde at forklare hvordan man holder disse er ved at holde begge dine trommestikkere parallelt og så med håndryggen opad – på den måde sikrer du dig den bedste lyd! 

Vi håber at du kunne bruge den lille guide til noget, og så ønsker vi dig alt held og lykke med dit nye yndlingsinstrument!