Den perfekte første date

nete-amalie19

Sponsoreret indhold

Foerste dateDen første date kan være rigtig svær. For hvad nu, hvis der hele tiden opstår akavet stilhed eller man kommer til at sige noget virkeligt dumt eller upassende?

På min første date med Kristian for snart 3 år siden, skete ingen af delene, heldigvis. Jeg kan stadig huske hvordan vi mødtes i hans lejlighed til et glas vin, inden vi skulle ud og spise. Det var måske ikke den smarteste idé at starte med vin, allerede inden maden, men den sikrede i hvert fald den gode stemning og at snakken flød, allerede inden vi tog ind til byen.

Restaurant Tony’s

Vi skulle spise på Nyhavn, et lille hyggeligt sted kaldet Tony’s. Som navnet måske afslører, er det en restaurant med et newyorker-italiensk køkken, der serverer klassiske italienske retter, med et newyorker-twist. Maden var super lækker, og vinen, indtaget på tomme maver, fra tidligere, kunne stadig mærkes, så vi sprang over vinkortet. Vi havde ikke på noget tidspunkt svært ved at finde noget at tale om, og stemningen var super god – måske hjulpet på vej, af den hyggelige dæmpede belysning.

Cocktails i gadespejlet

white russian floedebolle
Min White Russian med miniflødebolle på toppen, som vi fik på The Mirror Cocktailbar.

Vi fik 3 retter hver, og var mere end mætte, da vi besluttede os for at gå videre – endnu engang til et sted K havde valgt. Valget var faldet på en lille ny cocktailbar, kaldet The Mirror, som ligger i en sidegade til Strøget, ned mod Gammel Strand. Stedet var indrettet meget hyggeligt og intimt, grundet den sparsomme plads, og der var ikke mere end 5 borde i baren. Deres cocktails var utroligt lækre, og jeg fik blandt andet en after-dinner klassiker; en White Russian, med et lille twist i form af en mini-flødebolle på toppen. En sjov detalje, og en lækker lille ekstra dessert.

Efter et par lækre cocktails på The Mirror, drog vi videre ud i byen, for at finde et nyt sted vi kunne sidde og snakke. Jeg kan huske, at det var rigtigt svært at finde et godt sted, fordi det var en fredag aften, og klokken var ved at være mange – de fleste steder var allerede ved at være fyldte af fulde, larmende folk. Det betød, at vi gik længe rundt og ledte, men det gjorde egentligt ikke noget, fordi vi hyggede os så meget sammen, som vi gjorde (og stadig gør).

Oasen midt i byen

Til sidst fandt vi frem til Vesterbro Bryghus, som en stille oase, mellem alle de fulde mennesker, der gik rundt omkring Rådhuspladsen og Tivoli. Vi skyndte os indenfor, og fandt hurtigt et hyggeligt sofahjørne, bagerst i restauranten. Herfra kunne vi fortsætte vores sjove samtaler, og nyde de lækre friskbryggede tyske og østrigske øl, til tonerne af livemusik, nedenunder.

Efter vi havde siddet og hygget os en times tid på Bryghuset, gik vi igen ud i byen. Denne gang, bare for at kigge på fulde mennesker og grine af dem. Det var virkeligt sjovt, og en hyggelig og anderledes ting at gøre på en første date.

Vi fulgtes gennem byen, ned til metroen, og gik derfra, hver til sit. Det havde været en super hyggelig aften, med lækker mad, cocktails og endnu bedre selskab – en aften, jeg stadig husker helt klart.

Xoxo Nete-Amalie