Safari tur i december!

Yessss, jeg fik det endelig gjort. Jeg har booket en rejse i december måned for at komme lidt væk fra den kolde vinter. Turen går mod Sydafrika, hvor jeg skal på safari og ellers bare slappe af i varmen.

Jeg tager min mor med på ferien, så vi endelig kan få lidt tid sammen alene. Jeg kan mærke, at jeg har savnet og have lidt kvalitetstid med hende, da hverdagen herhjemme oftest er rigtig travl, og det meste af tiden går med K.

Rejsen til Sydafrika

Rejsen er booket til den d. 5. december og frem til d. 18. dec., så vi får hele 13 dage i de varme himmelstrøg. Jeg har booket vores rejse gennem Nyati Safari, der er et dansk rejsebureau.
Fordelen ved at gøre det igennem et bureau fremfor, når vi ankommer, er at hele forløbet er planlagt og tilrettelagt hjemmefra, og jeg skal ikke tænke på en dyt!

Alle dagsprogrammer er derfor planlagt, og vi kommer bl.a. til at opleve safari (sjovt nok), besøg i afrikansk landsby, helikoptertur, flodsafari og ud at køre på quad bikes! Det bliver hylende morsomt, og så kan vi selvfølgelig også slappe af i poolen ved Nyatis lodge.

Det er ikke hver dag, at man har muligheden for at rejse til Sydafrika, og derfor kunne jeg ikke sige nej, da min mor spurgte mig. Min mor har længe gerne ville overskride sine grænser med farlige dyr såsom løver, flodheste mm., og det bliver kanon fedt at komme helt tæt på disse fantastiske dyrearter.

The big five

På vores safari rejse i Afrika kommer vi forhåbentligt til at se ”the big five”. The big five er Afrikas stolthed, nemlig nogle af de mest populære og farligste dyrearter, som du finder på den afrikanske savanne.
Ordet stammer egentlig fra storvildtsjagere, der anså dem for at være blandt de absolut farligste dyr at jage til fods.

Vi kommer derfor helt tæt på:

  • Elefanter
  • Næsehorn
  • Løver
  • Leoparder
  • Bøfler

Men en sjov fun fact er faktisk, at det dyr der dræber flest mennesker om året er flodhesten, som vi kommer til at opleve på flodsafarien, som er en del af Naytis tilvalgsprogram. På vandet kommer vi forhåbentlig også til at støde ind i en krokodille eller to, og hvis vi er heldige ser vi dem i aktion, når de skal fange et bytte!

Det er virkelig et fascinerende dyreliv, som man finder i Afrika og Sydafrika. Jeg er imponeret over hvordan vi kan leve i det 21. århundrede, og stadig have så mange vilde dyr til at rende rundt.
Det er også sørgeligt at det hvide næsehorn næsten er ved at uddø, fordi de bliver jaget pga. deres horn.
På Netflix så jeg en dokumentar om næsehorn, og i nogle dele af Kina anses hornet på en næsehorn for at være hellig, og have overtroiske kræfter. Det er bl.a. derfor de er ved at uddø, men vi ser også andre dyr have det svært pga. så mange jæger dyr blot for at have dem som ”trofæer”. Virkelig trist! Jeg kan anbefale, at alle støtter op omkring, at vi bevarer dyrebestanden i Afrika, for det er virkelig et unikt sted – bare kig på Danmark, vi har jo nærmest ingen vilde dyr udover små egern, ræve osv.

Nyati-safari

Som sagt har vi bestilt gennem Nyati-safari.dk, og jeg kan klart anbefale deres service – indtil videre, nu har jeg selvfølgelig ikke været på rejsen endnu. Men jeg føler virkelig der blev taget hånd om os, og vi har fået skræddersyet rejsen fuldstændig som vi gerne vil have den. Muligheden for at kombinere safari med badeferie og andre spændene oplevelser gjorde altså udfaldet for at vælge dem.

Selvfølgelig er det dyrt at booke igennem et bureau, men omvendt ville vi selv skulle bruge rigtig meget tid på at undersøge de forskellige muligheder og selv planlægge dem. Nu har jeg i princippet bare trykket på en book knap, og så kører bussen! Jeg glæder mig og kan ikke vente ?

 

Xoxo, Nete-Amalie