Styrk dit barns selvværd

barn-uden-selvtillid-og-selvvaerd

Sponsoreret indhold

Det er ingen hemmelighed at mange børn lider af lavt selvværd. Den lave selvværd kan ofte være et resultat af flere forskellige negative oplevelser, som efterhånden har hobet sig op. Men den lave selvværd behøver ikke nødvendigvis at udspringe fra  negative oplevelser. Nogle børn er simpelthen bare mere generte fra naturens side, hvorfor man som forældre ikke skal gå i ramaskrig over, at ens barn eksempelvis ikke er lige så fremme i skoene som andre jævnaldrende børn.

Men hvordan kan vi – som forældre – giver vores børn de bedst mulige forudsætninger for at have et højt selvværd? I dette indlæg har jeg allieret mig med en ekspert på området, og vi vil her komme med nogle gode råd til, hvordan du bl.a. kan styrke dit barns selvværd.  

Mindfulness til børn

I modsætning til de fleste af os voksne, så lever børn i nuet, og derfor reagerer de umiddelbart på deres følelser her og nu. Børn har heller ikke tilegnet sig en masse fordomme, og de er generelt nysgerrige på tilværelsen og det at lære mere om verden. Ikke desto mindre kan de – i modsætning til os voksne – have svært ved at udtrykke deres følelser, og derfor er gråd eller lettere aggressioner ofte en naturlig udvej for børn i diverse tilspidsede situationer. Men det er der heldigvis råd for. Med mindfulness til børn giver man dem nemlig et frirum, hvor de kan slappe 100% af.

De fleste børn er vant til hele tiden at være på, og derfor er mindfulness – herunder meditation – en rigtig god måde at vise børn, at afslapning og nærvær er vigtige værdier, som man skal sætte pris på. Mindfulness og meditation er meget gavnligt for børn, der kan være opfarende og konfliktsøgende, hvorfor mindfulness kan sætte en dæmper for gemytterne. Børn, der netop er opfarende og konfliktsøgende, har ofte også et lavt selvværd, og derfor vil det hjælpe gevaldigt med mindfulness, da det afslutningsvist vil resultere i øget selvværd. Mindfulness er altså utroligt vigtigt, hvis du vil styrke dit barns selvværd på en konstruktiv måde.   

Lettere at lære

Mange børn kan have svært ved at koncentrere sig – hvilket især gør sig gældende i de mindre årgange i folkeskolen. Et barn med lavt selvværd er typisk også et barn, som har dårlige indlæringsevner. Og hvis dit barn har svært ved at koncentrere sig i undervisningenen, går det selvfølgelig også ud over barnets faglige niveau. Derfor skal man bl.a. som forældre sikre sig, at der i barnets klasse ikke er nogle, som hæmmer dit barn i at udfolde sig. Hvis det er tilfældet skal man her tage fat i den givne klasselærer og sørge for, at vedkommende der eventuelt driller dit barn, bliver bekendt med at det er forkert, så vedkommende ikke fortsætter drillerierne.

For hvis der er en eller flere i klassen, som laver uro og dårlig stemning i klasselokalet, så har det en kæmpemæssig betydning for dit barns adfærd i klassen. Men ved at have en rolig klasse, hvor alle børn trives, så er der de bedste og mest optimale betingelser for at dit barn kan dygtiggøre sig og således også få mere selvværd.  

Hvis du gerne vil have yderligere råd og vejledning til, hvordan du kan styrke dit barns selvværd, så kan jeg anbefale nogle af de services Body Mind Academy tilbyder. De har f.eks. deres Kidz Academy, som kan hjælpe dit barn med at få øget selvværd.

Xoxo, Nete-Amalie

barn-uden-selvtillid-og-selvvaerd