Sygdomme i familien

sygdom

Sponsoreret indhold

Hej med jer,

Det her indlæg bliver lidt anderledes end de andre om indretning; det her omhandler familien som vi har utrolig kær herhjemme hos os. Som tidligere nævnt er K fra Jylland, hvor størstedelen af hans familie derfor også bor – dette inkluderer hans mormor og morfar, som bor i et stort, dejligt hus på landet i naturskønne omgivelser langt væk fra alt larm og uro.

Når sygdommen rammer

For to år siden fik K’s mormor desværre konstateret, at hun er dement. Det er noget der er kommet snigende og med tiden bliver lidt værre, og hun har svært ved at tage vare på sig selv, og morfar ved ikke rigtig altid hvordan han skal håndtere hele situationen. Hvis man ser på situationen udefra, vil mange nok mene at mormor bare skal på et plejehjem så der er styr på hende døgnet rundt. Men hverken mormor eller morfar er interesseret i den løsning, da mormor bare gerne vil være hjemme i sit elskede hus, og morfar vil selv passe hende og skal i hvert fald ikke have hende til at flytte på plejehjem – han er en meget stædig (men sød) mand. I hverdagen derhjemme går det dog også rigtig fint faktisk, og morfar klarer det så godt – og så kommer der en hjemmehjælper og hjælper lidt til med nogle af de praktiske ting så det ikke bliver alt for meget for ham.

Mormor vil gå tur

Mormor og morfar har boet i deres hus på landet i snart 40 år, og har altid været meget i naturen i form af gåture, og da de var yngre rideture. Mormor går stadig tur hver dag, men det er begyndt at være lidt utrygt for os alle sammen, da hun efter sygdommens fremtræden godt kan fare vild, selvom hun kender området igennem så mange år. Først prøvede morfar at holde hende indenfor, men det vil hun bestemt ikke finde sig i, hvilket jo egentlig er meget forståeligt. Gå med kan han ikke rigtigt, da han har utrolig meget bøvl med hofterne. Men så var det, at jeg fra en veninde hørte om Stella Care som laver GPS tracking produkter specielt udviklet til dementpatienter, og efter sigende skulle være super nemt at bruge og meget effektivt.

Care Tracker

stella care care tacker

Herhjemme undersøgte vi hurtigt mulighederne hos Stella Care, og fandt frem til deres Care Tracker som kan fås som både armbånd, nøglering og andre devices som er super lette at have med sig overalt og som kan sende GPS signalet til den tilhørende app udviklet af Stella Care. Mormor har fået Mini-box nøglering fra Stella Care som hun altid har med sig når hun går tur, og på den måde kan både morfar og K se på appen, hvor hun befinder sig. Appen advarer også når hun går, og så igen hvis hun er meget langt væk. Vi har en gang skulle ud og hente hende, men i stedet for at skulle lede i blinde i mange timer, kunne vi bare se på kortet og køre direkte ud efter hende – så smart. Og det bedste af det hele er, at både mormor, morfar og K er glade og trygge – og det er jo bare det vigtigste!

Xoxo Nete-Amalie